Silkkituotteiden hoito-ohjeet

Mulperisilkki on hyvin arvokas, kestävä ja pitkäikäinen materiaali, jonka hoidossa kannattaa noudattaa seuraavia ohjeita:

Silkkilakanoiden (silkkivaatteiden / yöasun) pesuohjeet

 1. Käsipesu haaleassa vedessä (alle 40°C). Käytä mietoa pesuainetta. Suosittelemme nestemäisen Sonett-silkinpesuaineen käyttöä. Älä hankaa silkkitekstiilejä. Tahrat (ml. veri ja viini) on helppo poistaa sappisaippualla paikallisesti (Sonett), vahingoittamatta tekstiiliä tai väriä yhtään.
 2. Silkkilakanat voi pestä koneellisesti hienopesuohjelmalla (30°C). Käytä pesupussia ja silkkipesuainetta. Älä linkoa vaan jätä kankaat veteen. Poista ylimääräinen vesi lakanoista pois puristelemalla lakanaa pyyhkeen välissä, älä väännä kuivaksi.
 3. Pese tummat ja vaaleat sävyt erikseen.
 4. Älä käytä huuhteluainetta.
 5. Älä kuivaa silkkiä kuivausrummussa.
 6. Ripusta kosteat lakanat narulle kuivumaan. Vältä auringonpaistetta, sillä UV-säteily haurastuttaa silkkikuituja.
 7. Jos tarpeellista, silitä miedolla (< 120°C) lämmöllä välissä silityskangas. Aito, paksu silkki ei kuitenkaan rypisty paljoa.
 8. Varo kemikaalien kuten hajuvesien kaatumista silkille, sillä niiden liuotinaineet voivat vaurioittaa luonnonkuituja.

Lataa ohjeet PDF-tiedostona

 

Silkkipeittojen ja silkkityynyjen hoito-ohjeet

 1. SiMei Silk -silkkipeitot ja -tyynyt on täytetty aidolla pitkäsäikeisellä mulperisilkillä. Siksi niitä ei kuulu pestä eikä täytettä irrottaa sitä suojaavasta silkki- tai puuvillapussista.
 2. Silkkipeittojen ja –tyynyjen puhdistamiseksi riittää tuulettaa ne kunnolla kaksi–kolme kertaa vuodessa. Happi reagoi silkkikuidun kanssa ja puhdistaa sen. Vältä suoraa auringonpaistetta.
 3. Tahrat voi poistaa peitteiden ja tyynyjen pinnalta paikallisesti Sonett-sappisaippualla.
 4. Varastointi: Kun peitot ja tyynyt eivät ole käytössä, varastoi ne kuivaan paikkaan. Tuuleta ensin hyvin ja pakkaa ilmatiiviseen pussiin tai laatikkoon. Älä käytä kompressiopusseja. Älä lisää kemikaaleja tai koipalloja. Silkki hylkii luonnostaan bakteereita ja pölypunkkeja.
 5. Käytä peittojen ja tyynyjen suojana pussilakanoita ja tyynyliinoja.

Lataa ohjeet PDF-tiedostona

SiMei Silk -silkkivuodevaatteet ovat antiallergisia ja kemikaalittomia. Ne on valmistettu kaikkein hienoimmasta 100%:sta mulperisilkkisestä luonnonkuidusta.

© 2010 - 2023 SiMei Silk - Luxury Bedding & Accessories. All Rights Reserved.